Закрити

  Авторизация

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнеры
Опитування
Опитування

Полезен ли для Вас портал БудЭксперт?

Программа БудЭксперт
Программа БудЭксперт
БудЭксперт от 23.11.2013
Кредит на приобретение недвижимости на вторичном рынке, металлопластиковые окна и входные двери
БудЭксперт от 09.11.2013
Покупка жилья во Львове, кредит на энергосбережение, теплый пленочный пол
БудЭксперт от 26.10.2013
Программа ипотечного кредитования жилья, солнечные коллекторы
БудЭксперт от 12.10.2013
Кредит под залог имущества, утепление жилья экологически чистой фитоплитой из камыша
БудЭксперт от 28.09.2013
Ограничение наличных расчетов, теплоизоляция крыши минеральной ватой
БудЭксперт от 21.09.2013
Теплое жилье на рынке недвижимости, конденсационный газовый и твердотопливный котлы
Крыша - Кровельные материалы
Укладка металлочерепицы, утепление
Крыша - деревянная конструкция
Обработка древесины, кровельный пирог
Кирпич как строительный материал
Производство, технические характеристики
Рынок каминов
Топливо для каминов, обслуживание, дизайн
Металлопластиковые окна
Производство, выбор, эксплуатация
Брусчатка
Производство, укладка, дизайн
Солнечные коллекторы
Принцип действия, монтаж, обслуживание
Как установить бассейн собственноручно и только за час?
Установка и уход
Двери - визитная карточка помещения
Установка и уход
Утепление дома пенопластом
Эксплуатация и уход
Утепление зданий
Утеплительные материалы, технологии, виды утеплителей
Канализация частного дома
Описание, требования, монтаж
Автоматические гаражные ворота
Типы, конструкция, автоматика ворот
Электроинструменты
Дрели, лобзики, болгарки, перфораторы, шуруповерты
Кафельная плитка
Проверка качества, укладка, уход
Умный дом
Проектирование системы, управление, безопасность
Фильтры для воды
Виды фильтрации, разновидности, производители и цена
Водоотведение и хранение воды
Трубы, баки для воды
Мансардные окна
Конструкция, аксессуары, пользование
Натяжные потолки
Виды, монтаж, отделка, стоимость и уход
Выбор душевой кабины
Тип кабины, установка, уход
Выбор камина
Топки, облицовки, аксессуары, обслуживание
Последние новости
Последние новости
10-й Європейський тиждень сталої енергії 2019 у Миколаєві
05.06.2019р.

1 червня 2019 року у м. Миколаєві Представництво...

Нова розробка від TYTAN PROFESSIONAL - професійна монтажна піна ULTRA FAST 70 зі швидким застиганням
04.06.2019р.

Висока продуктивність, швидке використання (обрізка...

UKRCEMFOR 2019: нові технології, світовий досвід та сучасні рішення в цементній галузі
04.06.2019р.

В Києві відбулася VIІІ Міжнародна конференція «UKRCEMFOR...

3997
20.05.2016р. |
Трапеза під відкритим небом

З початком весняно-літнього періоду дедалі більше людей віддають перевагу відпочинкові під відкритим небом. Хтось обирає затишне місце на природі, інші – влаштовують справжню трапезу на дачі або подвір’ї  заміського будинку. 

У країнах Європи для пікніків відведені найрізноманітніші місця. У Парижі місцевий ресторан «Pink Flamingo Pizza» обладнав майданчик близько проїзної частини, а в Таллінні − місцем відпочинку обрали колишню в’язницю. Громадяни Японії влаштовують пікніки на балконах багатоповерхових будинків. Як не парадоксально, але це дозволено законодавством Японії. Водночас в інших європейських країнах на місця відпочинку встановлено чіткі обмеження.

Сучасний ринок пропонує великий асортимент обладнання для приготування шашлику: різноманітні мангали, грилі, барбекю, а також садові печі.  

Місце для шашлику можна обладнати на подвір’ї заміського будинку, присадибній ділянці чи просто на природі. Все, що знадобиться, – це спеціальне приладдя, свіжі продукти і трішки авантюризму. Таке куховарство американці називають «барбекю», німці — «грилем», а ми — смаженням шашликів. Звичайно, смажити шашлики можна й над багаттям, нанизавши шматки м’яса на гілочки дерев. Проте знавці кажуть, що в такому випадку справжнім шашликом і не пахнутиме — для його приготування необхідне спеціальне обладнання.                                                                           

Мангал

Найпростішою конструкцією для приготування шашлику є мангал – металева коробка з ніжками. В мангалі теплова дія на продукт здійснюється збоку від стінок  й знизу.

Мангал не повинен бути надто глибоким, оптимальний варіант заглиблення – 15-20 см. Його конструкція має бути зроблена таким чином, щоб було легко встановити шампури, решітки, казан тощо.

Недоліком мангалу є те, що в ньому важко регулювати тягу, оскільки повітря надходить лише через отвори в нижній частині ємності для палива. Тому додаткове надходження повітря доводиться забезпечувати самостійно.

Зазвичай для приготування шашлику використовують прості чавунні мангали. Виняток становлять ковані мангали, які перш за все є елементом дизайну, особливо в саду  в стилі модерн.

Значних конструктивних відмінностей між грилем і барбекю фактично немає. Єдина різниця полягає в тому, що гриль укомплектовується кришкою, а в барбекю вона не передбачена. Традиційні форми гриля – глибока кругла пательня або "діжка", що забезпечують рівномірний термічний вплив на продукт зверху, з боків і знизу. У барбекю продукти обробляють теплом тільки знизу, тому за формою вони бувають різними.                                                               Основним конструктивним елементом як грилів, так і барбекю, є решітки. Верхні грати можна встановлювати на декількох різних рівнях. На них кладуть продукти, на нижні - паливо. Замість сітки для приготування страв використовують також і звичайні шампури та дерев'яні шпажки. На відміну від мангалів, у нижній і верхній частині корпусу гриля є отвори з кришками для регулювання надходження повітря. Деякі моделі грилів мають фіксований або відкидний столик, на якому зручно розміщувати все, необхідне для приготування їжі.

 

Довідка

Ціни на основне приладдя для шашлику. Мангали коштують від 93 до 120 гривень. Грилі та барбекю — від 18 гривень за одноразовий барбекю  і до 810 гривень - за гриль із нержавіючої сталі. Можна придбати, на бажання, лише решітки для шашликів - за 25 чи 28 гривень. Інколи грилі та барбекю можна побачити не тільки в магазинах, а й на ринку, у продавців, котрі торгують різним металево-господарським крамом. Тож про ціну можна домовлятись у кожному конкретному випадку.                                                                                                                                                  Для любителів максимального комфорту передбачені спеціальні набори для грилю: від найпростіших за 48-51 гривню, що складаються з кількох предметів, до великих наборів, що поміщаються у спеціальні фартухи — 102 гривні; а також валізи — 120 гривень та рюкзаки — 249 гривень.

 

Садові печі

Садові печі або міні-кухні – це стаціонарні конструкції, які зазвичай розміщують всередині альтанок.

Виготовляють садові печі з натурального каменю, якісного бетону або пінобетону − матеріалу, який має підвищену стійкість до високих температур і механічних навантажень.

Перевагою садових печей є те, що в них можна облаштувати спеціальну трубу для відведення диму. Сад-модерн прикрасять печі в стилі мінімалізму, без орнаментів і різноманітних форм, а от любителі затишку можуть розмістити в своєму саду справжню українську піч.

 

Садові барбекю

Складовою будь-якого барбекю є чавунна жаровня, яка складається з ємності для вугілля, розсікача, решіток і шампурів. Зверху розташована витяжна труба, під якою розміщений гриль. Продукти тут обробляють теплом лише знизу, тому вони можуть мати будь-яку форму. Деякі садові барбекю оснащені терморегуляторами ( на відміну від мангалів, у яких неможливо контролювати приплив повітря й температуру).

Положення решіток у стаціонарних барбекю можна регулювати: спочатку її опускають, а в міру приготування страви  піднімають (на відміну від мангала, де відстань між вугіллям регулювати неможливо). На верхні решітки, які, як правило, можна встановлювати на кількох різних рівнях, кладуть продукти, на нижні — паливо. Замість решіток для приготування страв використовують також і звичайні шампури, і дерев’яні шпажки. Наявність задньої стінки, з’єднаної з димоходом, забезпечує  барбекю захист від вітру, дощу, а також сприяє збереженню жару. Стаціонарні барбекю містять невеликий стіл і полички для тарілок; у декотрих є мийка. Кухонне приладдя (лопатки, щипці, щітки) можна розмістити на гачках, які також передбачені у стаціонарних барбекю.

Менш функціональним і дешевшим обладнанням є переносні барбекю. Вони малогабаритні й не потребують особливого догляду.

 

Найпростіший варіант барбекю:

Найпростіше стаціонарне барбекю можна зробити власноруч. Для цього будують однометрову спеціальну цегляну конструкцію у вигляді букви „П”. Всередині між двома паралельними стінками  (на відстані 20 см одна від одної) кріплять дві решітки. Нижня – призначена для  для вугілля, а верхня – для продуктів.

 

Місце для шашлику

Найчастіше місцем для пікніків обирають внутрішній двір, або ж територію поруч із входом у кухню.

Садові печі розташовують близько до будинку, чого не скажеш про мангали і барбекю. Для останніх найкраще відвести окрему територію, на певній відстані від альтанки або тераси. Не бажано облаштовувати місце для барбекю поруч із деревами та чагарниками, а також біля дерев’яної огорожі і легкозаймистих предметів.

Потрібно пам’ятати, що конструкція барбекю має органічно доповнювати вигляд саду, будинку й інших споруд. Якщо внутрішній двір обкладений цеглою чи каменем, то й барбекю має бути обгороджене цегляними стінками або каменем. 

Очевидно, що місце, відведене під барбекю, потрібно облаштувати на замощеній території, а не на газоні. Тому його краще вимостити тротуарною плиткою або дорожчими матеріалами. Це може бути і дощатий настил, просочений спеціальними речовинами від гниття, чи будівельний матеріал типу пластику.

Для даху над барбекю найкраще використовувати незаймисті покриття: залізо, шифер, черепицю – у жодному разі не солому, очерет, плівку тощо.

Таким чином , «харчоблок» може виглядати як «стихійне» місце з мангалом, переносним барбекю або ж з невеликим накриттям, яке легко перетворити на місце для приймання

сонячних ванн, для сидіння за столом.

Плануючи встановлення садового барбекю, не слід забувати і про комфорт. Сюди можна провести електрику, водовідведення та каналізацію. Зробити це на етапі облаштування прибудинкової території не надто складно, проте переваги – значні. Щодо розміщення, то барбекю слід облаштовувати якнайдалі від дороги і сусідніх ділянок. Варто також подбати і про захист від вітру

 

І на завершення пам’ятайте, що для того, аби спекти смачний шашлик, відстань між вугіллям та шампурами

має бути завтовшки у стандартну цеглу. Тільки тоді м’ясо підсмажуватиметься рівномірно й не буде сирим чи перепеченим. На Кавказі, на відміну від України, ніколи не чіпляють на шампур разом із м’ясом помідори та інші овочі – їх краще подавати до столу окремо.

 

Галина БАТЮСЬ

 

Тимур ЖИГАНОВ, регіональний менеджер торгової марки «GRILLY» в Україні:                                                                                                                     

– Розуміючи, що пікнік є однією з найпоширеніших форм відпочинку, нині на ринку представлено різноманітне обладнання для приготування шашлику:

широкий вибір мангалів, грилів, барбекю та чавунних казанків. Їхні форми та варіації є різними: від круглих та квадратних до спеціально обладнаних моделей на коліщатках із зручними решітками-підставками для додаткового приладдя. Мабуть, однією з основних складових для барбекю чи шашлику є шампури та решітки-гриль. Їхня комплектація та розміри різняться  залежно від кількості осіб, на яких розраховано приготування їжі.                                                                                                                                                    Зараз згідно з тенденціями приділяють особливу увагу аксесуарам для шашлику. Серед аксесуарів представлені текстильні вироби. Тим, хто любить мати необхідні речі завжди під рукою, пропонують спеціальні набори для пікніків.                                                                                                                                                  Уся продукція для пікніків призначена для того, щоб зробити відпочинок на природі комфортним, зручним та незабутнім.      

  Любомир КМІТЬ, директор кузні «Магніт»: 

– При виборі мангала не спокушайтеся на низьку ціну, адже співвідношення ціна/якість є важливим критерієм при виборі будь-якого продукту. Відповідно дешеві мангали слугують недовго, тому що виготовлені з матеріалу меншої товщини і з відхиленнями у самій конструкції. Ідеальна товщина металевого листа для ящика мангалу – 4–5 мм, прийнятною є не менше 3 мм. Кути відповідно мають бути добре приварені, аби не було щілин. Ці фактори досить суттєво впливають на довговічність мангалу. Найнижча ціна стаціонарного мангалу – 500 грн. Ми пропонуємо мангали на ніжках з кованими елементами, дашками, збірно-розбірні, а також універсальні мангали для приготування риби, барбекю. Гарантуємо високу якість продукції. 

 

 

Теги и ключевые фразы
Міні-піч під відкритим небом
Більше статей за тегами
  • відпочинок
  • місце для відпочинку
  • приготування шашлику
  • мангали
  • грилі
  • барбекю
  • садові печі


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Добавить в закладки Підписатись Версия для печати




Інші статті
20.01.2022р.

Современное покрытие для пола должно быть прочным, долговечным, влагостойким, простым в монтаже, иметь невысокую цену и украшать любой интерьер. Кварц виниловый ламинат или СПС ламинат с замковым соединением — модная и популярная новинка на рынке Украины.

17.04.2023р.

Мистецтво вибору – паркетна дошка чи набірний паркет?

Як кажуть, у будь-якому жарті є частка жарту. Тому будь-хто, хто стикався з будівництвом нового будинку або робив ремонт у своїй квартирі, обов'язково ставив собі питання - який матеріал вибрати для покриття для підлоги: паркетну дошку або набірний паркет?

27.11.2018р.

Выбор комфортного пола для дома

Приняв решение начать ремонт, возникает вопрос о напольном покрытии. Чаще всего останавливается выбор на самых распространенных вариантах: линолеум, керамика и ковровое покрытие. Так поступает большинство людей, и мало кто интересуется характеристикой покрытий и их свойствами. То есть человек останавливает свой выбор на том к чему привык. А ведь материал покрытия пола играет немаловажную роль, особенно в жилом помещении. Стоит учитывать не только его износоустойчивость, но и безопасность.

18.07.2017р.

Ламінат проти паркету. Хто кого?

Фахівці рекомендують робити ремонт в приміщенні за певним алгоритмом. Якщо дотримуватися правил, то укладання підлоги має стати одним із завершальних етапів. Отже, у вас буде достатньо часу, аби остаточно визначитися, якому покриттю віддати перевагу: ламінату чи паркету.

Більше статей за тегами
При использовании материалов ссылка на www.budexpert.ua (для интернет ресурсов с гиперссылкой) обязательна.