Закрити

  Авторизація

Логін
Пароль
Запам'ятати на 2 тижні?

Забули пароль?
Якщо ви незареєстровані, пройдіть реєстрацію



Партнери

 




 
Програма БудЕксперт
Програма БудЕксперт
БудЕксперт від 23.11.2013
Кредит на придбання нерухомості на вторинному ринку, металопластикові вікна та вхідні броньовані двері
БудЕксперт від 09.11.2013
Купівля житла у Львові, кредит на енергозбереження, тепла плівкова підлога
БудЕксперт від 26.10.2013
Програма іпотечного кредитування житла, сонячні колектори
БудЕксперт від 12.10.2013
Кредит під заставу майна, утеплення житла екологічно чистою фітоплитою з очерету
БудЕксперт від 28.09.2013
Обмеження готівкових розрахунків, теплоізоляція даху мінеральною ватою
БудЕксперт від 21.09.2013
Тепле житло на ринку нерухомості, конденсаційний газовий та твердопаливний котли
Дах - Покрівельні матеріали
Укладання металочерепиці, утеплення
Дах - дерев'яна конструкція
Обробка деревини, покрівельний пиріг
Цегла як будівельний матеріал
Виробництво, технічні характеристики
Ринок камінів
Паливо для камінів, обслуговування, дизайн
Металопластикові вікна
Виробництво, вибір, експлуатація
Бруківка
Виробництво, укладання, дизайн
Сонячні колектори
Принцип дії, монтаж, обслуговування
Як встановити басейн власноруч і лише за годину?
Встановлення та догляд
Двері – візитна картка помешкання
Встановлення та догляд
Утеплення будинку пінопластом
Експлуатація та догляд
Утеплення будівель
Утеплювальні матеріали, технології, види утеплювачів
Каналізація приватного будинку
Опис, вимоги, монтаж
Автоматичні гаражні ворота
Типи, конструкція, автоматика воріт
Електроінструменти
Дрилі, лобзики, болгарки, перфоратори, шуруповерти
Кахельна плитка
Перевірка якості, укладка, догляд
Розумний будинок
Проектування системи, управління, безпека
Фільтри для води
Види фільтрації, різновиди, виробники та ціна
Водовідведення та зберігання води
Труби, баки для води
Мансардні вікна
Конструкція, аксесуари, користування
Натяжні стелі
Види, монтаж, оздоблення, вартість та догляд
Вибір душової кабіни
Тип кабін, встановлення, догляд
Вибір каміна
Топки, облицювання, аксесуари, обслуговування
Опитування
Опитування

Чи корисний для Вас портал БудЕксперт?

6072
15.09.2017р.
Жмеринка на шляху до енергоефективності

У рамках програми Європейського Союзу «Угода мерів - Демонстраційні проекти» у м. Жмеринка Вінницької області успішно втілюють у життя  план дій сталого енергетичного розвитку, який передбачає, за словами мера Жмеринки Анатолія Кушніра,  підвищення енергоефективності двох шкільних та двох дошкільних навчальних закладів у місті.

Жмеринка виграла грант Європейського Союзу завдяки тому, що у 2009 році місто долучилося до «Угоди мерів» – європейської ініціативи, спрямованої на підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів та посилення енергетичної безпеки. Іншими словами, це об’єднання європейських місцевих органів влади задля спільної боротьби із глобальним потеплінням.

« У 1996 році мери кількох європейських міст зрозуміли, що тільки спільними зусиллями вони можуть змінити екологічну ситуацію. Тому що національний уряд, влада у всіх країнах не дуже переймається глобальним потеплінням. Наразі вже більш як 7,5 тисяч міст долучилися до «Угоди мерів». І ці муніципалітети не просто обговорюють – вони вирішують практичні проблеми, беруть на себе зобов’язання», -  підкреслив керівник команди підтримки Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» від ЄС Ян Ваандерс.

Експерт проекту Максим Верещак зі свого боку уточнив, що кожне місто, яке підписало «Угоду мерів», зобов’язалося розробити довгострокову стратегію розвитку міста і до 2020 року зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу на 20%, впроваджувати енергоефективні проекти та ділитися набутим досвідом з іншими громадами у цій сфері.

Власне, з метою розповсюдження досвіду у сфері реалізації енергоефективних проектів 12 вересня у Жмеринці відбувся тематичний семінар за участі представників міських, сільських рад та ЗМІ з різних областей  України. Учасники заходу ознайомилися з практичними заходами, спрямованими на досягнення енергоефективності і збереження навколишнього середовища та реалізованими у місті, а також практичними порадами щодо того як стати енергоефективним містом. Міський голова Жмеринки детально розповів про проект термомодернізації навчальних закладів та про інші заходи, які проводяться у місті. Так, на реалізацію проекту «EnergyGo: впровадження плану дій сталого енергетичного розвитку у м.Жмеринці» заплановано майже 913 тис. 700 євро, з них 727 тис. 600 євро – кошти ЄС, решту – місцевий бюджет.

-У рамках буде підвищено енергоефективність у чотирьох навчальних закладах завдяки впровадженню заходів з утеплення фасадів, капітального ремонту внутрішніх систем опалення, встановлення систем рекуперації повітря, заміни вікон, вхідних дверей, встановлення програмного забезпечення для щоденного моніторингу енергоносіїв. Рівень комфорту у всіх будівлях буде приведено у відповідність до всіх санітарних норм, - відзначивміський гоова Жмеринки

Ян Ваандерс зі свого боку додав, що, за попередніми підрахунками, по завершенні проекту місто  зможе заощадити на енергії 2,5 млн. грн. у рік, а викиди вуглекислого газу зменшаться на 240 тонн. Він також наголосив, що не менш важливою частиною проекту є проведення заходів щодо популяризації енергоефективності серед громади міста.  Голова Вінницького обласного осередку «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов розповів, що з 2014 року, коли розпочалася реалізація проекту, щорічно восени в області тривають Тижні сталої енергетики: «Зокрема, проводяться еко-квести, ігри на тему сортування сміття, конкурси малюнків,  майстер-класи тощо. За участь діти отримують подарунки.  Для закріплення пам’яті про енергоефективність вони отримують  еко-подарунки: енергозберігаючі лампочки, еко-листівки, еко-блокноти, а також грамоти. Просвітницька діяльність є не менш важливою, ніж реальні заходи. Адже  утеплити – це одне, а працювати із свідомістю – це інше, не менш важливе і відповідальне».

Під час семінару «Досвід Жмеринки в реалізації енергоефективних проектів у сфері термомодернізації будівель» його учасники мали змогу побачити навчальні заклади, де у рамках реалізації проекту ЄС тривають ремонтні роботи. На етапі завершення термомедернізації наразі дитячий садок №3 «Веселка».

«Усі роботи виконуються згідно стандартів та вимог ЄС. Для утеплення використано лише мінеральну вату, а не пінопласт.  У дитячому садку «Веселка», окрім утеплення, замінено систему опалення, вентиляціїй і дахову систему», - поділився з журналістами підрядник робіт Володимир.

Не менш привабливий вигляд матиме дитячий заклад №4 «Вишенька», хоча роботи тут виконані лише на 50%. У навчальному шкільному закладі №3 роботи з термодернізації тільки розпочалися. Тут так само замінять дах, системи опалення і вентиляції, а також старі пластикові вікна на нові, енергоефективні. Начальник управління економіки Жмеринської міськради Анатолій Коновал пояснив: «Щоб зменшити споживання тепла доводиться знімати пластикові вікна івстановлювати  інші, з кращими показниками теплозбереження. Окрім того, слід строго дотримуватися технології встановлення, за якою вікна мають бути в один рівень зі склопакетом.

Роботи з термодернізації також будуть проведені у школі №4. На сьогодні тут закуповують  усі необхідні для цього будівельні матеріали.

Варто нагадати, що проекти у рамках програми Європейського Союзу  реалізовують ще 11 міст України, які також охоче діляться своїм досвідом у рамках навчальних семінарів.

Львів-Жмеринка, 12 вересня

 


 

 


 

 


 

 


Теги та ключові фрази

Більше новин за тегами
  • енергоефективний проект


Поділіться цією інформацією в соцмережах, дякуємо за популяризацію порталу:
Також Ви можете:

Додати до закладок Підписатись Версія для друку






При використанні матеріалів посилання на www.budexpert.ua (для інтернет ресурсів з гіперпосиланням) обов'язкове.